... "Bütün yollar Tanrı'ya çıkar" tarzındaki inanç sonucunda oldukça hatırı sayılır bir sayıda ekümenik hareketlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Birtakım dini çabalar ve hatta Babailik gibi yeni dinler, yeni birleşmiş bir din altında bütün dinlerin tamamen sentezini ve birleşmesini aramaktadır. Bir keresinde bir Bahai önderi ile konuşmuştum. Bana bütün dinlerin eşit değerde olduğunu söylemişti. İslamla Budizm, Konfuçyüs inancı ile Yahudilik ve Hristiyanlıkla Taoizm arasında var olan ayrılıkları ortaya koydum. Bu kişi bana İslam, Yahudilik ve diğerleri hakkında bilmediğini ve bildiği şeyin bütün dinlerin aynılığı olduğunu söyledi. Bir kişinin dinlerin neyi kabul edip neyi etmediğini bilmeden nasıl hepsinin aynı olduğu konusunda hüküm yürütebileceği konusundaki merakımı dile getirdim. Nasıl olur da kişisel Tanrı görüşünü reddeden Budizm ile kişisel Tanrı'nın varlığını öne süren Hristiyanlık aynı zamanda doğru olabilir? Aynı ilişkide ve aynı zamanda hem kişisel bir Tanrı'nın varlığı hem de yokluğu olabilir mi? Ölümden sonra yaşamı reddeden Ortodoks Yahudilikle, ölümden sonra yaşamı kabul eden Hristiyanlık nasıl eşit doğrulukta olur? Kafirlerin öldürülebileceği konusunu onaylayan klasik İslamın ahlak anlayışı ile düşmanlarınızı bile sevin diyen Hristiyan ahlak anlayışı nasıl eşit değerde olur? ...
Bu Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayın!